Bienvenue

Rijsel is ontstaan vanuit passie voor de Franse keuken met een knipoog naar Vlaanderen.

De Noord-Franse industriestad Lille, door de Vlamingen ‘Rijsel’ genoemd, is niet de hippe en modieuze wereldstad waarnaar veel restaurants zich noemen. Rijsel staat dan ook voor meer dan een naam alleen. In een interieur van klassiek versus jaren ’60 modern wordt net als in Lille betaalbaar no-nonsense eten geserveerd. In een ontspannen sfeer is het er tafelen voor iedereen, voor alle gelegenheden en altijd tegen eerlijke prijzen. De gelakte muren, natuursteen, staal en gedekte tafels doen de rest.

RESERVEER
Rijsel

Over ons

Uw gastheer en gastvrouw zijn Pieter Smits en Stephanie Lücken, begeleid door chef Iwan Driessen. Samen met maître Merel Schenkeveld en sommelier Eelke Leeuwerink verwelkomen wij u graag in ons restaurant.

Afhalen

De afgelopen periode hebben wij met veel plezier onze klassiekers bereid om af te halen.

Om ons volledig te kunnen richten op de service in het restaurant is onze afhaal momenteel gesloten.

 

 

 

 

.
foto's

Een eerste indruk

Slager

Slagerijsel

Sinds mei 2020 zijn wij begonnen met de SlageRijsel. Velen van jullie zullen wel bekend zijn met ons restaurant. Grote voorliefdes van ons zijn zelf terrines bouwen en worsten maken. Deze ‘slagerij’ producten worden vertegenwoordigd op ons menu. Ook onze eigen vinaigrette naar geheim recept,  Rijsel mayonaise en groenten op zuur die geserveerd worden bij onze befaamde huzarensalade kent u wellicht.

Wilt u wat voor thuis? U bent altijd welkom om bij ons langs te komen voor een klein beetje Rijsel voor thuis. Zie hieronder ons assortiment.

Team Rijsel

  • Groenten op zuur
  • Rijsel mayonaise
  • Rijsel vinaigrette
  • Chutney’s van Gartine
  • Mosterd
  • Huisgemaakte terrines (op bestelling vooraf in overleg)
  • Côte de boeuf (op bestelling vooraf in overleg)
  • Kip (op bestelling vooraf in overleg)

à bientôt!

Bij Rijsel kan men enkel met Maestro, Mastercard, VISA of Contant afrekenen. Reserveren kan enkel online via de website, bij vragen kunt u ons bellen.

Vind ons op google maps

Openingstijden restaurant

 

Maandag t/m Zaterdag van 18:00 tot 00:00

Onze keuken sluit om 21:30

Openingstijden Kerst en Oud & Nieuw 2021:

24 & 25 December gesloten

31 December en 1 januari gesloten

 

 

logo